Szolgáltatás

Lakáshitel kedvezően

A minősített fogyasztóbarát lakáshitellel az a cél, hogy széles körben elérhető lakáscélú jelzálogkölcsönök kerüljenek a forgalomba.

 

Akár jelentős megtakarítás

Mostanság még jutányosabban lehet lakáshitelhez jutni. A fogyasztóbarát lakáshitelnek eleve kedvező a törlesztése, és az induláskor felvetődő költségek nagy részét is meg lehet takarítani. A lakáshitel folyósítási jutaléka csekély. A bank ráadásul olykor biztosítja a földhivatali ügyintézést, továbbá nulla forintban állapítja meg a tulajdoni lap és a térképmásolat díját. Előfordul, hogy visszatérítik akár az értékbecslés és a közjegyzői okiratba foglalás díját is.

Az összeget 5, 10 vagy 15 éves kamatperiódusra igényelhetik. Csakhogy ha 30 nappal a kamatperiódus-forduló előtt jelzik, akkor az 5 és 10 éves verzió kamatperiódusának hossza díjmentesen megváltoztatható. A minősített fogyasztóbarát lakáshitelt minden olyan bankban vagy közvetítőnél lehet igényelni, amelynek valamely terméke elnyerte a minősítést.

Néhány igénylőnek úgy alakul az élete, hogy a havi törlesztőrészleten felül is tud visszafizetni. A lakáshitel előtörlesztése kedvező, mert az előtörlesztési díj csupán az előtörlesztett összeg egy százaléka. Az elő- és végtörlesztés ráadásul ingyenes, ha lakástakarék-pénztári megtakarításból történik. Nem kell sokáig várni az összegre, a lakáshitelt a feltételek teljesítésétől számított két munkanapon belül folyósítják.