Webáruház

Miért jó a műanyag telefon fólia?

telefon fólia

Mint tudjuk az okoskészülékünk képernyője a teljesen általános használat mellett is megsérülhet. Ha szennyeződés kerül a kijelzőre, ha rossz helyzetben kerül egy kulcscsomó mellé, esetleg cipzáras zsebbe tesszük, ami szép kis hajszálkarcokat idézhet elő a képernyőn, máris meg van a baj.

Ez sokak számára zavaró, és a legtöbben szeretnék megelőzni, amivel kapcsolatban a legjobb alternatíva a telefon fólia használata. A telefon fóliák közül a műanyag fóliák a legelterjedtebb alternatívák már évek óta abban az esetben, ha szeretnénk megóvni készülékünk képernyőjét a kisebb-nagyobb sérülésektől. Ezek a fólia típusok rendkívül rugalmasak, számtalan méretben és vastagságban is elérhetők, valamint árban is kedvezőek.

A műanyag fóliák általában polietilén-tereftalátból, vagyis abból az anyagból vannak, mint a PET-palackok, ezáltal jól ellenállnak az UV sugárzásnak, a gyengébb savaknak, az olajoknak, a zsíroknak és persze a víznek is.

A telefon fólia típusok közül talán azért is a legkeresettebb a műanyag fólia, mert nagy előnye, hogy olcsón nyújt védelmet a kisebb karcolásokkal szemben. Viszont a hátrányai között fontos megemlíteni, hogy a nagyobb erőhatásokat nem tudja kivédeni, így az erősebb karcok, a nagyobb ütések vagy a leejtések ugyanúgy kárt tesznek a kijelzőben, mintha semmit sem tettünk volna rá. A műanyag fóliák hátránya még az is, hogy a helyes felhelyezés esetén is könnyedén légbuborékosodhatnak, a fólia szélei pedig elválhatnak a kijelzőtől, ami szintén csökkenti a védelmet.

Ez is érdekes lehet...