javítóhabarcs használata
Építkezés

Elvégezhető okosan a javítóhabarcs használata

Akik rendszeresen dolgoznak különféle szerkezeti elemek kiképzésével azok jól tudják, hogy mire kell odafigyelni a kiváló végeredmény eléréshez. Naivan azt hihetjük, hogy mikor megtörtént például egy beton elem megöntése, akkor azzal többet nincs baj, mert stabilan tart nagyon hosszú időn át. Sajnos ez olykor nem így van és a javítóhabarcs használata szükségessé válik. Előfordul, hogy olyan jellegű sérülések keletkeznek, letörések, repedések formájában, amikor még a vasalat is megmutatkozik. Ha ez bekövetkezett, akkor egyáltalán nem szabad hanyagolni a felújítást, mert a nedvességnek és levegőnek kitett felület tovább veszíthet tartósságából, ami végül mélységében roncsolja a szerkezeteket.

A javítóhabarcs használata éppen ezért mielőbb javasolt. Természetesen itt is figyelni kell az alapvető részletekre. Első lépésben a tökéletes komponensek beszerzése történjen meg. A hun.sika.com weboldalon hasznos tippek érhetők el a témában, valamint kiváló készítmények, amilyen például a MonoTop® betonjavító habarcs rendszer. Ebben az esetben a javítóhabarcs használata összetettebb, mivel 3 komponenssel fogunk dolgozni. Az egyik egy korrózióvédelmet kínáló bevonat, ami tapadóhíd egyben.

Ezt teszi teljessé a javítóhabarcs használata, végül pedig a főszerep egy póruszáró terméké lesz. A szakszerű kivitelezés után egy olyan végeredmény érhető el, ami maximális korrózióvédelmet biztosít, így megállítja az esetleges szerkezeti károsodást. Ez a kiváló javítóhabarcs használata még extrém körülmények között is elvégezhető. A magas színvonalú tapadás stabil tartást nyújt.