Szolgáltatás Webáruház

Hogyan válasszunk autószőnyeget?

A legjobb autószőnyeg nemcsak optimális illeszkedéssel rendelkezik, de az autózás kényelmet is növeli. Nagy választék miatt,mivel az anyagon és a méreten kívül vannak más különbségek is, első pillantásra nehéznek tűnik a megfelelő autószőnyeg, vagy például autó gumiszőnyeg kiválasztása.

Milyen legyen az autószőnyeg anyaga?

A megfelelő autószőnyeg anyagának kiválasztásafontos döntés. Alapvető elvárás, hogy az autószőnyegnek szilárdan kell feküdnie a padlón, nem csúszhat meg, és lehetőleglegyen könnyen tisztítható.

Nézzük a tulajdonságokat

Az autószőnyegek leggyakrabban gumiból vagy textilből készülnek.

Gumi autószőnyeg

A gumi autószőnyeg egész évben használható. Esős időjárás esetén, vagy téli időben az autóba kerülő nedvességet a gumi sikeresen távol tartja. A méretpontos autószőnyeg drágább ugyan, de használatával biztos, hogy teljesen elkerülhető a padló vizesedése.

A gumi autószőnyeg nagyon könnyen tisztítható.

Textil autószőnyeg

A textil autószőnyegek nagyon szépek és kissé drágábbak is, mint más modellek. Hátránya azonban az, hogy télen és ősszel nem praktikus a használatuk, sajnos a legjobb minőségű textil autószőnyeg sem tud túl sok nedvességet megtartani, előbb, – vagy utóbb, de átázik.

Nem kell azonban lemondanunk a textil autószőnyegről, használjuk bátran, de csak tavasszal és nyáron.

Autószőnyeg mérete

Elmondhatjuk, hogy a megfelelő autószőnyeg kiválasztásának sarkalatos részéhez értünk el, a mérethez.

A méret a lényeg

Nagyon fontos, hogy az autószőnyeg teljesen lefedje a padlózatot, ha túl kicsi a szennyeződést és a nedvességet nem lehet távol tartani az autóban. De vigyázzunk, túl nagy sem lehet, különben a pedálok beszorulhatnak, ami akár balesetet is előidézhet.

Mire figyeljünk még autószőnyeg vásárlásánál?

Nem elég, hogy az autószőnyeg jól nézzen, ki vagy megfelelően illeszkedjen autónk padlózatára, a felületének is csúszásmentesnek kell lennie

Ügyeljünk tehát arra is, hogy a kiválasztott autószőnyeg csúszásmentes és jól rögzíthető legyen.