Szolgáltatás

Sokoldalúan fejleszt a mágneses építőjáték

mágneses építőjáték

Nem egyszerű dolog manapság megfelelő játékot választani a gyermekeknek. Elképesztően széles a termékválaszték, éppen ezért érdemes olyat választani, amelyik egyszerre több területet is fejleszt. Ebbe a kategóriába tartozik a méltán közkedvelt mágneses építőjáték, ami az alkotás öröme mellett, rengeteg alapvető képesség csiszolásában is segít. Kezdeti életkorban nagyon fontos odafigyelni a finommotorikus tevékenység gyakorlására.

Ez az alapvető képesség a mindennapi feladatok mellett, a későbbiekben az iskolaérettség feltétele is lesz. Azonban ezt a kicsik nem érzik tudatosan. Hiszen, ahogy a mágneses építőjáték elemeit összeilleszti, tökéletesen begyakoroltatja az apró mozdulatokat. A mágnes pedig segít abban, hogy úgy is maradjanak az elemek. Másik terület, amit remekül fejlesztenek az ilyen játékok, az a szem és a kéz koordináció összehangolása.

Egyáltalán nem hanyagolható el ez a rész sem. További előnye még, hogy elengedhetetlen a mágneses építőjáték a térlátás kifinomulásához. Ennek köszönhetően, játékos módon gyakorolhatják be a gyermekek a térbeli különbségeket. A későbbiekben ahhoz, hogy képes legyen végig odafigyelni a tanórákra, rengeteget kell foglalkozni a koncentráció képességének fejlesztésével.

Erre tökéletes megoldás a mágneses építőjáték használata. Egy idő után rájön, hogyha kellőképpen odafigyel, akkor elképesztő világokat alkothat. Éppen ide kapcsolódik az is, hogy a fantázia és a kreativitás szinte szárnyalhat játék közben. Már korai életkorban megismertethető a gyermekekkel a mágnesesség elve. Rögtön felkelti az érdeklődésüket, hogy vajon miért tapad össze a két építőelem és miért maradnak úgy.

Ez is érdekes lehet...