Szolgáltatás

Miért éri meg egyedi designnal rendelkező weboldalakat készíteni?

Nagyon sok ember, mikor egy weboldal készítésébe belevág, elgondolkodik azon, hogy hogyan lenne érdemes ennek neki kezdenie. Talán a legkézenfekvőbb kérdés: hogyan nézzen ki?

Hiszen nem mindegy, hogy egy weboldalt hogyan készítenek el: a mai weben szörfözve találhatunk régimódi, elavult kinézetű weboldalakat, melyekkel jó eséllyel nem foglalkoztak már egy ideje, de még korábban, mikor készítették őket sem fektettek be rájuk igazán. Találhatóak olyan weboldalak is, amelyek érezhető szép designnal rendelkeznek, és igényességet tükröznek vissza: de vannak olyanok is, amelyeknél érezhetően kivételes, egyedi struktúrával bírnak, és kiemelkednek a többiek közül.

Vajon felmerülhet bennünk a kérdés: valóban megéri egyedi designnal elkészíteni egy weboldalt? Hiszen rengeteg igényes WordPress sablon létezik, amelyek egy nagy része akár teljesen ingyenes, egy kisebb része pedig fizetős, és érezhetően profi munkát tükröznek vissza.

Ahhoz, hogy egy egyedi megvalósításba vágjunk, két dolgot lehet érdemes mérlegelnünk:

• Mennyivel kerülne többe egy egyedi megvalósítás, mint egy hagyományos, a témába vágó sablon?

• Mennyivel hozna több pénzt, bevételt hosszabb távon egy egyedi megvalósítás?

Lássuk az első pontot. Egy egyedileg elkészített designhoz egy profi grafikus munkája szükséges. Egy teljes weboldal egyedi váza egy Photoshop-fájlban (PSD) elkészítve nagyjából 100-200 ezer forint között mozoghat, az aloldalak számától függően. Ezen felül, ennek „átültetése” a weboldalra is sok munkába kerülhet, ugyanis egy webfejlesztőt kell megbízni a munka színvonalas kivitelezésével. Ha minden egybe vetünk, akkor nagyjából 2-2.5-ször annyiba kerülhet egy egyedi designnal elkészített weboldal, mint egy hagyományos. Ez talán elsőre picit soknak tűnik, de ne feledjük: csupán egyszer kell elkészíteni, és utána évekig hozza majd az eredményeket.

Mit mondhatunk arról, hogy mennyivel hoz több pénzt? Nekünk az a személyes tapasztalatunk, hogy gyakorlatilag mindig több pénzt, és bevételt teremtenek az ilyen honlapok. Amennyiben egyedi márkával rendelkezik a megrendelő cég, és van egy jól beazonosítható logó, színárnyalat, akkor kivétel nélkül busásan megtérült az egyedi design, de még azokban az esetekben is jobb eredményt értek el végeredményt tekintve, amikor egy cég még létező márka nélkül vágott neki ennek.

Amennyiben szeretnénk weboldalt készíttetni, mindenképp érdemes lehet megfontolnunk, hogy egyedi weboldalra szeretnénk-e beruházni.

Ez is érdekes lehet...