Szolgáltatás

Klíma vásárlás szereléssel együtt!

Míg három évvel ezelőtt elég volt besétálni egy üzletbe, kiválasztani a megfelelő légkondicionálót, kifizetni és hazavinni, addig ma már ez egy sokkal bonyolultabb folyamat. Ennek az oka, hogy csak megfelelő engedélyekkel rendelkező szakértő szerelheti be a klímát, akitől szükség van egy megfelelő igazolásra ahhoz, hogy megtörténhessen a vásárlás. Hogy is van ez? Mit kell tennie ha légkondit szeretne az otthonába? Mindezek mellett pedig joggal merül fel az a kérdés is, hogy van olyan módszer, amellyel meggyorsítható a folyamat? Most minden kérdésére válaszolunk. Klíma árak szereléssel akcióban leszállítjuk a klímaberendezést és be is szereljük.

Miről is szól a szabályozás?

2015. június 15-től kizárólag olyan vállalkozások végezhetik el a hűtőközeggel rendelkező klímaberendezések telepítését, akik rendelkeznek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és megfelelően képesített szakemberekkel végzik el a munkát. A képesítés nélküli és nem regisztrált szerelők nem végezhetnek légkondicionáló telepítést, karbantartást és gáztöltést sem. Röviden ez annyit jelent, hogy egy üzlet vagy eladó kizárólag abban az esetben értékesíthet magánszemélynek klímaberendezést, ha a birtokában van egy tanúsítványt, amellyel azt igazolja, hogy szakértő fogja majd telepíteni a berendezést. Ám e dokumentum beszerzésének is van egy menete. Mindenekelőtt a klímát szeretne az otthonába, szükséges kiválasztania egy vállalkozást, amelyet szívesen megbízna a feladattal. Ha még nem dolgozott korábban ezzel a céggel, érdemes a klímavédelmi hatóság honlapján található adatbázis segítségével ellenőrizni, hogy valóban rendelkezik-e a vállalkozás a megfelelő képesítéssel. Ezt követően, ha felvette a kapcsolatot a céggel, ők előzetesen ellátogatnak oda, ahova a klímát szeretné beszereltetni, majd kiállítják az Ön számára azt a dokumentumot, mellyel megvásárolhatja a megfelelő berendezést. Ez nyilván nem kis idő, hiszen csak ezek után kezdődhet meg maga a beszerelés. Azonban nem feltétlenül kell végig csinálnia ezt a hosszadalmas procedúrát.

Válasszon olyan vállalkozást, ahol leveszik a terheket a válláról!

Van néhány olyan klímaszereléssel foglalkozó, szakképzett vállalkozás, ahol nem kell heteket várnia arra, hogy egyáltalán megvásárolhassa a szerkezetet. A futesklimaval.com például pont ilyen. Az itt dolgozó szakemberek érdeke, hogy minél előbb az otthonába kerülhessen a légkondicionáló készülék, vagyis gyorsan megtörténik a felmérés és megkapja a vásárláshoz szükséges dokumentumot. Ezután pedig gördülékenyen megy majd a beszerelés is, Ön pedig élvezheti nyáron a hűs, télen pedig a melengető örömöket.

Ez is érdekes lehet...