Webáruház

Az eljegyzési gyűrűt levenni bűn? Pedig még Katalin hercegné is megteszi néha!

Hiába Nagy-Britannia trónörökösének felesége, vannak olyan esetek, amikor le kell mondania arról, hogy viselje Diana hercegnőtől megörökölt kék zafírral és gyémántokkal díszített eljegyzési gyűrűjét.

A bulvársajtó vizslató szeme mindent észrevesz a hírességeken, legyen szó egy-két plusz kilóról, apró ráncról vagy éppen a fel- vagy éppen eltűnő eljegyzési gyűrűkről. Éppen ezért kavart nagy port, mikor a brit királyi ház trónörökösének feleségét pazar gyűrűje nélkül kapták lencsevégre a fotósok ez év januárjában.

Nyomós oka volt rá

A háromgyermekes, 38 esztendős Katalin kezén ugyanis csak a vékony karikagyűrűje volt látható, ami igencsak meglepő, hiszen korábban mindig a kezén csillogott a zafírral és gyémántokkal ékesített eljegyzési gyűrűje is. Kiderült azonban, hogy azért mondott le a csodás ékszer viseléséről, mert a brit fővárosban található Evalina London Gyermekkórházba látogatott el, hogy együtt kézműveskedjen a kis betegekkel. A higiéniai előírások azonban nem engedélyezik az olyan ékszerek viseletét, melyen megtapadhatnak a kórokozók. Mivel Katalin eljegyzési gyűrűjét évente egyszer tisztítják csak meg – igaz, akkor sterilizálják is -, a Cambridge-i hercegné nem akart egy apróságot sem veszélybe sodorni, így otthon hagyta a családi ereklyét.

Diana hercegnő öröksége

A híres, Kék zafír névre keresztelt eljegyzési gyűrűt még Diana kapta Károly hercegtől az eljegyzésük alkalmából, 1981-ben. A szívek hercegnőjének halála után az ékszert Harry örökölte, de mikor megtudta, hogy Vilmos – nyolc együtt töltött év után – megkéri Katalin kezét Kenyában, maga adta oda fivérének, mondván, a leendő királynénak családi ékszert kellene viselnie. A 18 karátos fehéraranyból készült, nagy zafírt és 14 darab gyémántot tartalmazó eljegyzési gyűrű mai árfolyamon körülbelül 108 millió forintban kerül.

Ne érd be egy másolattal!

Vilmos és Katalin eljegyzése után nagyon sokan szerettek volna hasonló gyűrűt, mint a Kék zafír, de az igazság az, hogy egy olcsó utánzat helyett jobb, ha mindenki megtalálja azt az eljegyzési gyűrűt, ami csak az övé, és amivel saját családi hagyományt teremthet. Az viszont teljesen mindegy, hogy egy már meglévő kollekcióból választunk, vagy egyedi tervezésű jegygyűrűt viselünk, hiszen Diana is egy katalógusból választotta ki világhírűvé vált eljegyzési gyűrűjét. A lényeg, hogy megszólítson.