Webáruház

Őszre felkészítő nappali ötletek

nappali ötletek

Amikor az ablakon kívül csökkenni kezd a hőmérséklet, ideje kicsit megváltoztatni a lakás belsejét, a hideg napokra való tekintettel. Ez nem feltétlenül jelenti a belső tér teljes átalakítására irányuló nappali ötletek felhasználását. Még az új kiegészítők vagy a berendezési tárgyak áthelyezése, a komfortosabb érzés érdekében vagy az egyszerű változtatások is döntőek lehetnek. Íme néhány módszer a kényelem növelésére! Az őszi színek természetes melegséggel rendelkeznek. Ha a költségvetésünk nem teszi lehetővé a teljes átalakítást hangsúlyozó nappali ötletek gyakorlatba való átfektetését, miért ne hozhatnánk létre egy hangulatos sarkot különleges kiegészítők használatával?

Válasszunk olyan színt, ami harmonizál a szoba többi árnyalatával! Ebben az évszakban egyetlen szín sincs olyan meleg, mint a tűzpiros, az élénk vörös vagy a bordó, ezért használjunk különféle vörös tónusokat, hogy fokozzuk a nappali melegségét. Az őszi nappali ötletek igazi változást vihetnek a belső térbe. A sárga olyan telített és komplex árnyalatai, mint az okker és a mustár, csillogást és egyéniséget kölcsönöznek minden helyiségnek. Kísérletezzünk a napos árnyalatokkal és geometriai minták segítségével alakítsuk át a kis tereket is. Az egyszerű párnától vagy takarótól kezdve, a nagy fejtámlákig, az arany színű árnyalatok tökéletes őszi hangulatot teremtenek. A kockás szövetek meghitt körülményeket keltenek a kandalló mellett, ami ideális választássá teszi a beltérben hűvös időben. Ez a dekoráció használható ágyneműhöz, takaróhoz vagy díszpárnához is. Persze nincs is hangulatosabb, mint egy kockás pléd. Az őszi nappali ötletek kiemelik a skandináv motívumokkal vagy a népművészet elemeivel díszített természetes szövetek nyugalmát. A kovácsoltvas vagy más fémfelületek, a sima világos fa, a fonott kosarak és a rattan hangsúlyozzák a kényelmet, a stílust. Adjunk hozzá kellemes tapintású szövetekből készült dekoratív párnákat! Ehhez tökéletes a bársony vagy a gyapjú, ami még több textúrát ad az anyagnak.

A nappali ötletekben a kézzel készített dolgok trendje továbbra is releváns. Kombináljuk tehát kedvenc, kézzel készített kiegészítőinket, például a faliszőnyegeket, a kosarakat, az autentikus agyagvázákat, az edényeket, a fadíszeket és a gyertyatartókat. Ez különleges érzelmi töltetet hoz a belső térbe. Az őszi hideg közeledésével a nappalok rövidebbek lesznek és ez sokakat negatívan érint. A nappali ötletek szerint, az ablakon kívüli fényhiány kompenzálására létrehozhatunk saját fénysarkokat. Helyezzük át a meglévő világítótesteket egy helyre, vagy vásároljunk néhány új lámpát!

Ez is érdekes lehet...