Egyéb kategória

A Johnnie Walker Blue Label whiskeyről

A Johnnie Walker skót whiskey márkát még azok is ismerik, akik alapvetően nem rajonganak a whiskeykért, hiszen egy messze földön ismert és híres márkáról van szó, melynek kínálatában valóban páratlan italokat találhatunk. A Johnnie Walker Blue Label azonban még a Johnnie Walker whiskeyk között is különleges, hiszen ez az egyik legritkább keverék. Minden egyes üveg egyedi sorszámot és hitelesítési igazolást kap, és selyemdobozba kerül a fogyasztókhoz. A Johnnie Walker Blue Label ugyanis 60 éve érlelt whiskeyt is tartalmaz, és hazánkban a legidősebb házasított whiskeynek számít.

Az ízvilága rendkívül komplex és összetett, melyet már az illatából is érezhetünk. A fás-fűszeres jelleg mellett a bogyós gyümölcsök aromáját is érezhetjük az illatában, ahogyan a citrusok frissességét is. Ízvilága kiegyensúlyozott és összetett, érződik a maláta édessége, de a tejkaramella és a füstös jellegek karaktere is. Enyhe csokoládés hatást is felfedezhetünk benne, mely csak még különlegesebbé teszi az zamatait. Lecsengésében a virágos, fás, füstös jegyeket fedezhetjük fel, de enyhe szilva zamat is megtalálható benne.

 Ha meg szeretnénk kóstolni a Johnnie Walker Blue Label whiskeyt

 Mivel egy igazán különleges és ritka whiskeyról van szó, nem fogunk vele úton-útfélen találkozni, tehát bolti forgalomban nem is érdemes keresni. A legnagyobb ital webáruházak kínálatában azonban igen, mint például az italkereso.hu oldalon, ahonnan meg tudjuk rendelni ezt a páratlan ízvilágú whiskeyt. Az ára nem olcsó, de a legidősebb hazai forgalomban lévő házasított whiskeytől nem is várunk mást. Az italkeresőn azonban a legjobb áron szerezhetjük meg készletről, így viszonylag hamar kiszállításra kerül, és meg is kóstolhatjuk.

Ez is érdekes lehet...